ELS POETES I ESCRIPTORS JOAN CLAPÉS I IGNASI IGLÉSIAS HOMENATJATS CONJUNTAMENT

Des del trasllat de les restes del poeta i dramaturg Ignasi Iglésias (Sant Andreu de Palomar, 1871 - Barcelona, 1928), cada any -menys els anys de la dictadura franquista i a voltes d'amagat- el primer diumenge d'octubre - i si el 9 s'escau en diumenge en aquesta data- es realitza l'ofrena floral a la seva tomba situada al Cementiri de Sant Andreu de Palomar. Enguany l'acte ha tingut un referent especial amb la figura de Joan Clapès, sacerdot, escriptor, historiador i poeta, del qual es commemora el 75 aniversari de la seva mort. Els actors Cristina Lanau i Jesús Manzano han recitat poemes de Clapés i Iglésias, respectivament. La flama del llegat intel·lectual d'aquests dos andreuencs segueix ben viva. L'Orfeó L'Eco de Catalunya ha clos amb el Cant de la Llibertat -lletra d'Iglésias i música d'Enric Morera- i amb l'Himne Nacioanl de Catalunya Els Segadors.

Posteriorment a l'acte del cementiri s'ha dut a terme una ofrena d'una cora de llorer a la casa nadiua d'Ignasi Iglésias, situat al carrer homònim i seu del Centre d'Estudis Ignasi Iglésias. De nou, al jardí de l'entitat suara esmentada, l'Orfeó ha cantat el Cant de Llibertat.  La jornada commemorativa ha finalitzat amb una ballada de sardanes a la plaça de Can Fabra a càrrec de la Cobla Principal de Terrasa i organitzada pel Foment Sardanista Andreuenc.

L'acte del proppassat diumenge 5 d'octubre pel matí ha estat organitzat conjuntament pel Centre d'Estudis Ignasi Iglésias i el Districte de Sant Andreu, amb la col·laboració de l'Eco l'Orfeó de Catalunya i el Foment Sadanista Andreuenc i amb la participació de 50 entitats i organitzacions polítiques. 

Crònica de Galdric de Rocabruna i fotografies de Jordi Esplugas i Manuel A. Raigada.






Comentaris