INAUGURADA LA MOSTRA SOBRE LA NEVADA DE NADAL DE 1962

Jaume Seda, president del CEII, es dirigeix als assistents a la inauguració de l'exposició "La navada de Nadal de 1962 a Sant Andreu de Palomar". Foto Jordi Esplugas i Arbós.
Amb una temperatura més que  agradable, per ser en ple inici del mes de gener, va ésser inaugurada l'exposició "La nevada de Nadal de 1962 a Sant Andreu de Palomar", a la sala d'exposicions del Centre Cultural de Can Fabra. Més de 150 persones van assistir a la conferència, pràvia a la inauguració, del meteoròleg andreuenc Sergi Corral amb el suggerent títol "El perquè de la nevada de 1962. És pot tornar a repetir?". Com a preàmbul de la conferència l'historiador Pau Vinyes i Roig va fer un repàs històric de les conseqüències polítiques i socials de la nevada de 1962. En Jaume Seda, president de l'entitat organitzadora, el Centre d'Estudis Ignasi Iglésias (CEII), va dirigir unes breus paraules de salutació així com va presentar el conferenciant. Finalment, va ésser projectada la pel·lícula de la Nevada de 1962 realitzada per l'andreuenc Jaon Vinyes i Riera (pare de l'historiador Pau Vinyes i Roig). Un farciment d'imatges de la nevada a Sant Andreu de Palomar i Bartcelona durant la diada de Sant Esteve, un dia després de la gran nevada.

Amb la presència del regidor del Districte de Sant Andreu, Raimon Blasi, va ésser inaugurada l'exposició. Exposició que recull una selecció de 30 imatges realitzades per particulars de la nevada a Sant Andreu de Palomar així com un quadre amb les nevades més importants hagudes a Barcelona des del segle XVII.

D'esquerra a dreta: Sergi Corral, meteoròleg; Pau Vinyes i Roig, historiador i Jaume Seda, president del CEII. Foto Jordi Esplugas i Arbós.

L'auditori de Can Fabra, ple de gom a gom. Foto Jordi Esplugas i Arbós.


D'esquerra a dreta: Sergi Corral, meteoròleg; Pau Vinyes i Roig, historiador i Jaume Seda, president del CEII. Foto Jordi Esplugas i Arbós.

Inauguració de l'exposició "La nevada de Nadal de 1962 a Sant Andreu de Palomar". De dreta a esquerra: Raimond Blasi, regidor del Districte de Sant Andreu; Jaume Seda, president del CEII i Pau Vinyes i Roig, comissari de l'exposició. Foto Jordi Esplugas i Arbós.
Conferència del meteoròleg andreuenc Sergi Corral "El perquè de de la nevada de 1962. És pot tornar a repetir? Foto Jordi Esplugas i Arbós.


La mostra es pordrà visitar fins el 30 de gener de 2013, en horari de la Biblioteca Ignasi Iglésias (carrer del Segre, 22).  

Comentaris